I ove godine, usprkos situaciji koja je zadesila cijeli svijet, većina će svoj godišnji odmor provesti dalje od kuće. Kako bi to prošlo bez neugodnih iznenađenja, donosimo vam korisne savjete.

Koje opasnosti vrebaju?

Možda nećemo imati prilike putovati u egzotične zemlje i zemlje u razvoju, gdje često dolazi do putničkih proljeva, ali ne znači da ne trebamo paziti na zdravlje i kada ne idemo tako daleko. Neravnoteža u crijevnoj mikroflori može uzrokovati niz neugodnih simptoma i pokvariti vam putovanje.

1. Opstipacija

Oko 40 % ljudi se tijekom godišnjeg odmora susreće sa zatvorom. On može biti uzrokovan promjenom prehrane, nedostatkom sna i promjenom dnevnog ritma (vrijeme jela i odlaska na spavanje), čak i stresom uslijed promjene mjesta boravka. Već prilikom vožnje na destinaciju dugo sjedimo, izbjegavamo raditi pauze kao bi što prije stigli, jedimo sendviče, uzimamo malo tekućine, što nikako nije dobar recept za zdravu probavu.

2. Proljev

Kupanje u slatkim vodama ili u bazenu može uzrokovati proljev, budući da voda može sadržavati bakterije i viruse uzročnike. Tijekom plivanja progutamo određenu količinu vode, a djeca koja često više rone i dulje su u vodi popiju i više. U plićaku su koncentracije mikroba najveće, tamo se djeca često zadržavaju i stavljaju stvari u usta, pa su posebno podložni crijevnoj infekciji.

3. Trovanje hranom

Zbog visokih ljetnih temperatura, tijekom ljetnih mjeseci postoji veliki rizik za razmnožavanje bakterija u hrani. Valja pripaziti koji hranu konzumiramo. Posebno treba obratiti pažnju na sladolede koji su najčešći izvor trovanja Salmonellom. Također, problem mogu biti nedovoljno termički obrađeno meso, kremasti kolači, jaja, umaci te kontaminirana voda za piće.

Prevencija

Kako bi vjerojatnost infekcije sveli na najmanju moguću mjeru, preporučamo da se opskrbite dobrim bakterijama koje će se boriti protiv uzročnika proljeva i održavati ravnotežu u probavnom sustavu. Ravnoteža u probavnom sustavu omogućuje reguliranu probavu i održavanje zdravlja crijevne sluznice, a to doprinosi zdravlju i vitalnosti cijelog organizma.

Najpraktičnije rješenje za cijelu obitelj na putovanjima zasigurno su Prolife pastile. Pojedinačno pakiranje omogućava vam da ih ponesete bilo gdje, u džepu ili torbi. Za konzumaciju nije potrebna voda, a pastile su ugodnog kremastog okusa. Djeca će ih također obožavati!

Saznajte više o proizvodu!