U moru obaveza i stresnih situacija osjećate se iscrpljeno? Razumljivo, naše tijelo nije dizajnirano da kontinuirano funkcionira u šestoj brzini. Znamo da je život ne možemo odgoditi dok ne napunimo baterije, ali možemo pomoći svom organizmu na drugi način.

Kako tijelo stvara energiju?

Glavni izvor energije za naše stanice je glukoza. Kada pojedemo svoj doručak ili neki drugi obrok, u procesu probavljanja, enzimi cijepaju velike molekule na one manje koje se mogu apsorbirati i zatim doći do mjesta u tijelu gdje su potrebne. Tu su najvažnije aminokiseline za izgradnju mišića i hormona, ugljikohidrati za dobivanje energije, masne kiseline koje imaju niz važnih uloga te vitamini i minerali koji služe kao „ulje“ u tom motoru koji neprestano radi.

Koji vitamini su važni za pospješivanje proizvodnje energije u stanicama?

U procesu pretvorbe glukoze u energiju potrebni su „pomagači“ koji će u razgradnji molekule glukoze stvoriti energiju. Tu su među najvažnijima vitamini B skupine. Vitamini B1 i B6 sudjeluju kao prekursori za koenzime koji su neophodni za stvaranje energije u stanicama i njihov manjak je povezan s nedostatkom koenzima Q10, a time uzrokuje osjećaj slabosti i umor.

Vitamin B2 sudjeluje u transportnom lancu elektrona u metabolizmu dobivanja energije i ostalim važnim funkcijama. Vitamini B kompleksa jako se brzo troše i već kroz nekoliko dana možete biti u deficitu ukoliko imate fizički ili psihički naporan period.

Zašto nam je koenzim Q10 neophodan u stvaranju energije?

Koenzim Q10 je dio transportnog lanca elektrona i naš organizam ga može sam sintetizirati. Međutim, ukoliko manjka vitamina B i drugih gradivnih jedinica, ili u slučaju prekomjerne potrošnje (stres), može se dogoditi da ga nedostaje. Osim samog umora i iscrpljenosti, to može negativno utjecati i na kardiovaskularno zdravlje, te funkciju živčanog i mišićnog sustava.

Kakvu ulogu u metabolizmu energije ima crijevna mikroflora?

Dobre bakterije u crijevima također sudjeluju u probavljanju hrane, a kao produkt stvaraju kratkolančane masne kiseline, koje mogu organizmu služiti kao direktan izvor energije. Osim toga, dobre bakterije su važne u apsorpciji hranjivih tvari i na taj način doprinose normalnoj funkciji i metabolizmu.

Prolife VIS je spojio sve najvažnije sastojke. U samo jednoj bočici nalazi se 20 milijardi dobrih bakterija, vitamini B1, B2, B6 i B12 te koenzim Q10. Priuštite sebi trenutke bez iscrpljenosti i uživajte u svakom danu!

 

Pročitajte više o proizvodu!